14 jūnijs 2010

Vieglprātīgais geoceļojums uz Oslo

"Labam ceļotājam nav noteiktu merķu un nav apņēmies sasniegt savu galamērķi" /Laodzi

MMX sezona ir klāt un pirmais grandiozais piedzīvojums vairs nav aiz kalniem jāmeklē - Ryanair satriecošais piedāvājums aizlidot uz Skandināvu valstīm par smieklu naudu. Biļete uz abām pusēm izmaksāja mums 7LS un mēs ar Briedi esam apņēmusies apskatīt un izjust visu ko vien karaļa Haralda trešā dibinātā pilsēta Oslo spēj piedāvāt diviem latvju studentiem.

Sestdienas vakarā/naktī līdz pat pulksten trijiem, ievadījām OpenStreetMap Oslo kartes iekš GPS ierīces un ~dažus slēpņus kurus varētu paķert līdzās.
Ceļošana notiks izmantojot lidmašīnu - nokļūšanai uz Norvēģiju, tad ar auto stopiem līdz  Oslo un tad visu laiku jāpavada uz kājām.
Naktsmītnes pašlaik vēl nav atrastas, taču ceram to izdarīt ar CouchSurfing palīdzību.

Tā kā lidmašīnās ir diezgan lieli ierobežojumi ko drīkst un ko nedrīkst pārvadāt, nāksies iztikt bez daudziem ierastajiem palīglīdzekļiem, piemēram, nažiem, saspraudēm, zāģiem un citiem instrumentiem kuri ir neatņemama ceļojumu sastāvdaļa. Cerams, ka Norvēģijas galvaspilsētā nebūs vajadzības izmantot nazi.
Vēl  ir jāņem vērā somas izmērus kuri var būt par pamatu piemaksai  par bagāžu. Somas mēra pēc lieluma un smaguma, t.i. "Bagāžas izmērs līdzi ņemšanai salonā: 55cm x 40cm x 20cm, svars ne vairāk par 10kg." (avots)
Nevarēs iepirkties arī Duty Free zonā, jo iepirkumam ir vajadzība ietilpt iepriekš norādītajā somā. No šī visa izriet - vajadzēs ceļot pēc iespējas vieglāk. Vai visu salikt kabatās!
Mana ierastā soma kura ar mani ir ceļojusi it visur kur es esmu bijis iederas šajos kritērijos, tāpēc arī man nebūs jāuztraucas par iekļaušanos normās.

Ceru, ka es varēšu izveidot ceļojuma kopsavilkumus pa dienām, jo e-pasta nosūtīšana solās būt loti dārgs prieks. Kā jau ierasts, tas notiks izmantojot vecu, bojātu, taču izturīgu un vienmēr uzticamu Sony Ericsson k750i. Kā vienmēr - bez diakritiskajām zīmēm. Ceļojums notiks no 15.jūnija līdz 17. jūnija vakaram.

Profile for lielaiskkProfile for lielaiskk

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru