16 jūnijs 2010

Norvegija 2.diena - Oslo

Nakti ta ari nesanaca gulet. Briedis parsalis noguleja 2h ievistijies gulammaisa, es sildisanas nolukos apstaigaju Moss kalnaino pilsetu, biju skaistas vietas, loznaju pa klintim un trauceju tur gulosiem mazbudzeta turistiem. Mani fascineja majas kuras uzceltas tuvu viena pie otras uz stavam klintim. Mus sargaja ari vilks, ko atkalajam no rita taja pasa parka aiz hostela.

No pasa rita devamies talak uz tuvako DUS kur ieturejam brokastis un meginajam nokert kadu masinu kura varetu pakert lidzi uz Oslo. Tas izdevas tikai pec pusotras stundas.
Draudziga sieviete Hilda aizveda mus lidz Oslo, iedeva internetu,ar kura palidzibu saladejam jaunus GPX datus plaukstdatora, pastastija ka Norvegija stopetajus nenem, jo tiem slikta slava, bet mes izskatamies draudzigi. Interesantajai sievietei tika pieskirta balzama pudele. Helena apsolijas paradit nakts dzivi, apmainijamies numuriem, tacu prognozejam ka nezvanis.
Oslo mus sagaidija ar sauli, laimigiem cilvekiem un daudz pozitiviem iespaidiem. Oslo iedzivotaji izradijas ari tirigaki par Moss.

Tacu ne viss seit ir ka idille. Katra otra cela zime sabraukta, soferi par mums doma ka par aitu baru un dod celu, cenas ir vismaz 5 reizes augstakas. Sirojot pa pilsetu krustam skersam redzejam daudz skaistu udenskritumu, ka ari to par ko bridinaja Helena - narkomaniju. Slirces masveida tiek lietotas pie Centralas stacijas nemaz to neslepjot. Publicitates salidzinajumam Riga - ka pie Origo galvenas ieejas.. Par cilveku slaniem - pabijam ari ne tik labos rajonos, tur ir ari dazadi musulmani un cigani kuri tirgo narkotikas pa starptautiskam cenam un visi skatas uz tevi ka uz potencialu preci, nevis garamgajeju.


Ari seit ieverojam tendenci likt daudz dazadas struklakas katra pilsetas mala un beizi trapijas ari dazadas skulpturas veltitas rokam, kajam, pirkstiem, rozem, bebriem, bembijam, tiltam, dazadiem cilvekiem un pat dzivi pieminekli izradijas pat loti populari! Ceru, ka atgriezoties majas seitpat blakam varesu ielikt kadu pariti no spilgtakajiem objektiem!

Tika izbaudits ari iespejams musu dzives dargakais alus kauss kuru sauca par 'Aass' un kurs maksa ap 50 kronam kausa (~5Ls). Pecak viesmile piedavaja bezmaksas kafiju, jo bija zel laist zuduma. Protams, no ta neatteicamies.

Tagad tuvakie plani - padzit appipejusos igaunus no mums un likties uz auss lidz nepaliks auksti. Tad bus gaidama nakts dzives apskatisana.
Rit jau uz Rigu, ceru ka ieladesu dazas bildes ari!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru