01 jūnijs 2011

Lielais Orientēšanās brauciens – „Piebalgas skati”


Speciālkorespondents Jānis Briedis atsūtīja savu jaunāko piedzīvojuma aprakstu. 

Tiem, kas nezin:
AutoFotoOrientēšanās.lv diezgan regulāri organizē sacensības, kas saucās Lielais Orientēšanās brauciens jeb LOB, kas parasti ved cauri Latvijas zināmākajām un mazāk zināmajām vietām ar mērķi tās ne tikai atrast un redzēt, bet arī obligāti nofotografēt iekļaujot sevi kadrā. Protams sacensību gars ir liels un pārvietošanās tempi arī ir graujoši (Garāmgājējam tas visbiežāk izskatās tā: „Piebrauc mašīna, izlec 2-3 cilvēki, pieskrien pie pieminekļa nofotografējas, un tikpat ātri pazūd mašīnā, kas ļoti strauji uzņemot ātrumu dodas tālāk)”. Neizpaliek arī maršruta plānošanas un citas atrakcijas, kuras tiek veiktas cenšoties iekļauties dotajā kontrollaikā pie reizes mēģinot atrast pēc iespējas vairāk punktu. Ja ir parādījusies interese par pasākumu, tad www.autofotoorientesanas.lv ir iespējams atrast sacensību nolikumu.
Un tagad pie pasākuma atskaites:
Kā vienmēr šajās sacensībās, startējām zem nosaukuma „Baltā Kaza Rīgas Būvservisa dārziņā” (Lai piedod Triecientējkarote, bet ne es pie stūres :D ) Jāsaka, ka katru reizi aizvien vecāki paliekam (Briedis un Baltās kazas komanda), ja pirmajās reizēs bijām 27. un 29. Pēc numura, tad pēc tam 53., un tagad vispār 84.), bet arī pieredze krājās, tāpat kā uzlīmes ar numuru uz vējstikla... :D

Protams ņemot vērā lielo skaitli numurā un pārlieku atraktīvo uzvešanos mūsu komanda tika palaista trasē pēdējā, tā teikt, lai nemulsinātu pārējos dalībniekus.

Veiksmīgi izplānotais rīcības plāns sākotnējai brauciena daļai (tieši tāds pats, kādu izmantoja gandrīz visas ekipāžas) palīdzēja gan tikt pie garšīgas Ķelmēnu maizes brokastīm, gan vadīt komandu no punkta uz punktu baudot Piebalgas skatus un atzīmējot vietas kartē, kurās jāatrgiežas ārpus sacensībām.

  • Tika apskatītas ļoti daudzas skaistas vietas (gan jaunas, gan jau redzētas);
  • Sniegts ieguldījums meža atjaunošanā (iestādot 1 kasti ar priedēm = ~50 stādi);
  • Izkustinātas smadzenes matemātiskajā laika un distances aprēķināšanā, kā arī iegūto punktu skaitļošanā;
  • Uzspodrinātas iemaņas radoši "ielīst kadrā";
  • Nobraukti 311km distances laikā + vēl ~200km lai nokļūtu līdz startam un vēlāk mājās.
  • Apcerēta Latvijas daile;
  • Prātā izkalti plāni kādam skaistam izbraucienam;
  • Gūta nenovērtējama pieredze, kas virzīs nākošos braucienus labākam rezultātam.

Kopumā par pasākumu varu teikt tikai labus vārdus un domājams, ka Žozefīne (Baltās Kazas mazais melnais franču buldogs) piebiedrotos, ja mācētu runāt. Vienīgi dalības maksa ir gana sālīta + ja pierēķina nodedzinātos kilometrus degvielā sanāk diezgan daudz, taču tā kā dalības maksu pasākumā sedz Rīgas Būvserviss (www.buvserviss.lv) (No tā arī komandas nosaukums cēlies - „Baltā Kaza Rīgas Būvservisa dārziņā”), tad arī dalību varam atļauties. Noteikti iesaku visiem, kaut reizi piedalīties, lai zinātu par ko iet runa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru