28 decembris 2010

Karavīra Maizīte 3 - Mores Kauja

Tātad, šeit būs apsolītā atskaite par Karavīra Maizīti!

Agri no rīta, nozīmētajā vietā, tikāmies visi ekipāžas dalībnieki - pēdējā brīdī pievienojies Briedis, pilots VM.tūrists ar partneri un slēpņošanas dižmeistars un aktīvās atpūtas leģenda - GatisK.

Tā kā, mani rēķinājumi izrādījās daudz neprecīzāki un tikai daži, tāpēc nācās vien noraudzīties uz vienīgo, savu mājasdarbu izpildījušo, GatiK darbībā. Viņš patiesi iespaidoja, ar kādu rūpīgumu tika veikti un precizēti rezultāti sacensību gaitā un ar kādu azartu Gatis devās pretī kontrolpunktiem.

Pati pasākuma gaita ir neierasta ar to, ka nebija nedz kopīgā starta laika, nedz punktu apmeklēšanas secības un starta vietas kā tādas arī nebija, taču bija kopīgais finiša laiks. "Sacensību sajūtu" par labu "pasākuma sajūtu" gaisināja arī pretimbraucošo pasākuma dalībnieku spēkrati. Vienu brīdi pat centāmies ļauni nobiedēt vaļasprieka kolēģus, izbraucot pretī uz šaura ceļa. Mēs ar Briedi asistējām Gatim viņa skrējienos pakaļ "nepieciešamajām vērtībām", likām svecītes kapos un veselu vienu vērtību atradām paša spēkiem, apsteidzot Gati.

Vienīgās grūtības sagādāja bieza, nevainīga sniega sega ar sērsnu līdz ceļiem, kuri apgrūtināja, dažbrīd pat nepatīkami sāpīgi uzspiežot uz kājām, ja neveiklāk sper nākamo soli. Auksti gan neklājās!

Iegūstot visas vērtības uz finišu atbraucām otrie, kam nav īpaši lielas starpības, jo katra ekipāža varēja sākt darbu  cikos vien vēlējās, galvenais bija iegūtās vērtības, kuras, šķiet, nebija īsti pareizas visām komandām. Pirmajai komandai, kura ieradās pirms norādītā finiša laika, tika piešķirtas divas lāpstas, mūsu komandai viena, kuras operēšanai pieteicos es un lepni notīrīju Mores kauju piemiņas parka pieminekļa priekšu, lai nākamie finišētāji ērti varētu nolikt svecītes par godu kritušajiem varoņiem.
Pasākuma noslēgumā, kad liela daļa pasākuma dalībnieku devās mājās, organizators Udajs izvilka savu akordeonu un centāmies dziedāt, cik spējam, taču beigās visi iztika ar Brieža līdzpaņemto dziesmu grāmatu. Bez dziesmām un dejām, notiesājām šogad krietni gardāku karavīra lauku zupu un no skujām gatavoto tēju ar ābolu vieglu smaržu.

Geoevent KM III- Mores kauja at EveryTrail
Brīdinu, bildes neatbilst vietām!

Domāju, ka viena bilde ir tūkstoš vārdu vērta, tāpēc arī piedāvāju apskatīties bildes, nevis muldēt to, ko, iespējams, saprastu tikai šaurs cilvēku loks.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru