01 novembris 2010

Atskaite par pirmo CITO eventu

Nu jau ir pagājuši vairāki mēneši kad ir grūti izbrīvēt laiku saviem vaļaspriekiem, tad nu šoreiz trāpījās diena kuru varēja noziedot slēpņotāju CITO pasākumam, kurā slēpņotāji sakopj apkārtējo vidi un papriecājas par kopā sanākšanu.

Pasākuma norises vieta - pie Gaujas iztekas. Pasākumu organizēja slēpņotāji saskaņojot ar Carnikavas domi, Carnikavas dome arī izsniedza atkritumu maisus(!). Pasākuma vietā 12:30 visiem tika izdalīti tukši maisi, norādītas robežas un visi ķērās pie darba.

Mūsu ceļā mežs bija aizdomīgi tīrs, pāris plastmasa pudeles gadījās ceļā, jau bijām  paguvuši noskumt, taču te pēkšņi atradām zelta mēslu bedri ar vairākiem putuplasta veidojumiem, kuri operatīvi tika salikti maisos un devāmies tālāk pretī slēpnim kurš atradās netālu. Pa ceļam tika sastapti slēpņotāji kuri ar pustukšiem maisiem skaudīgi noraudzījās uz mūsu pilnajiem.

Šī vieta man šķita biedējoša un patiešām apbrīnojama! Tā sauktā "Šamanistāna", pirmo ieraudzījām nelielu būdiņu kura izskatījās ka tiek apdzīvota ik pa laikam, visapkārt karājās dažādi zari, pludiņi, dīvaini priekšmeti un citi dīvaini priekšmeti! Tika manīts arī sargs, kurš visu pasākumu apsargā. Biedējošāka vieta izrādījās "svētnīca", vairāku desmitu metru garumā - pludmales zemē sadzīti koki ar saknēm uz augšu, izkrāsoti dažādās krāsās, gluži kā filmās par hipijiem un citiem pīpētājiem, virsū uzzīmēti dažādi dzīvnieki un biedējošas acis, zvaigznes, mēneši un saules. Šos veidojumus šamaņi sauc par Urgām. Lai patiesi izjustu tās vietas šarmu tur ir jābūt, tāpēc arī šeit tiks ievietotas tikai pāris bildes no visa.



Finišējām tieši laikā un atkritumu maisus apmainījām pret uzlīmēm, tagad varēja doties ar visiem uz pulcēšanās vietu, kur tika dalīta zupa un silta tēja. Saka, ka daži uz finišu atnāca jau pēc divām minūtēm ar pilniem maisiem, protams, pirmie vinnēja arī balvas. Par interesantāko atradumu atzina lielu riepu, tika atrastas arī dzeloņdrātis, neskaitāmas pudeles un citi atpūtas sezonas atkritumi. Kad tauta jau bija atsijājusies, tad spēlējām iepazīšanās spēli.

Pēc visa palīdzējām organizatoriem tikt vaļā no atkritumiem, kopā saskaitījām ap 8-10 m². Pēc labi padarīta darba jautrā kompānijā tikām smuki aiztransportēti mājās. Kopā pasakumā piedalījās vairāk pa 100 cilvēkiem. Priecē tas ka cilvēki tomēr māk sakopoties tādiem pasākumiem un ne viss vēl ir zaudēts!