24 marts 2010

Laiks kad atbalstīt zemi!

No šīs zemes mēs esam cēlušies un šo zemi mums ir jāsaaudzē gan nākamās paaudzes labad, kura cerams, spēs to saaudzēt labāk nekā mēs, gan pašiem sev. Savādāk diezgan nepareizi sanāk, ka esam dzimusi, piecūkojuši un aizgājuši prom. Visās vietas cienīga rīcība ir savākt aiz sevis un aiznest atkritumu tvertnē.

Taču ir resursi, kurus nevar tā gluži vienkārši nodot pārstrādei, ir arī neatjaunojami dabas resursi. ko lai dara ar to? Jābeidz izmantot agrāk vai vēlāk!

Triecientējkarotes draudzīgā komanda aicina visus Zemes Stundu! Zemes stunda ir stunda, kad satumst, stunda ko cilvēks pēc savas izvēles pavada tumsā un/vai ar svecītēm un apdomājas - kādu gan postu izraisa enerģijas nevajadzīgā izmantošana dabai un kā tas būs - ja tas pēkšņi viss pazustu? Drausmīgi, ne?

Mēs aicinām cilvēkus ne tikai piedalīties Zemes stundā - formāli 27. martā 20:30-21:30 izslēgt pēc iespējas vairāk elektroierīces, lai pazeminātu energopatēriņu, bet arī padomāt par klimata un dabas izmaiņām un kā mēs to varam novērst. Zemes stunda ir ne tikai formāla stunda gadā, bet dzīves veids - mēs katrs varam palīdzēt mātei dabai izmantojot mazāk elektroenerģijas un dabīgas enerģijas un dabīgāku produktu izmantošanai.

Kāpēc tas saistās ar aktīvu dzīvesveidu? Jo pasaulē ir daudz vairāk ko redzēt dabā, kāpt uz ledājiem, apmeklēt kāpas, uzsliet telti meža vidū, pabūt pie dabas - tas ir patīkams, dabīgs dzīvesveids! Kurš gan pārgājiena vidū gribētu palikt viesnīcā ar ērtībām? tas vairs nebūtu nekāds dižais piedzīvojums. Tā būtu pastaiga..

Tātad, 27. martā, plkst. 20:30-21:30 - izslēdzam gaismas, padomājam un mēģinām saaudzēt dabu un lietot tikai dabīgus produktus - nelaupīsim nākotnes cilvēkiem iespēju dzīvot un piedzīvot!

Vairāk informācijas:
http://www.pdf.lv/ - oficiālā Latvijas Pasaules Dabas Fonda tīmekļa vietne;
http://www.earthhour.org/ - Zemes Stundas tīmekļa vietne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru